Wednesday, August 22, 2007

WEEK THREE

Moving right along to week three of the Echelon authors interviews.

This week's interviewee is C.A. Verstraete.

Christine is the winner of The Fast and Freaky Fiction Writing Contest (October 2006)for her e-story, The Witch Tree; available at Fictionwise. See link right after Christine's interview!

She is also the author of the nonfiction e-book, In Miniature Style, available at Writer's Exchange E-Publishing: http://www.readerseden.com/manufacturers.php?manufacturerid=243

I am very excited to welcome Christine to my blog! Check out our interview below!

Interview:

1. Tell us a bit about yourself and the genre you write.

Answer: I'm kind of a chameleon when it comes to writing. Being a journalist, I've written mostly non-fiction and then started to write short fiction. I enjoy writing mysteries and horror. My short story, "The Witch Tree," won a a "Fast and..." contest and was published by Echelon Press, LLC. http://www.echelonpress.com/. My young adult mystery, "Searching for a Starry Night," has some spooky elements and involves two other favorite elements, dogs and dollhouse miniatures. It will be published in spring '08 by Quake, http://www.quakeme.com/, a division of Echelon Press, LLC.

2. Did you choose your present genre; or did the genre choose you?

Answer: I've always enjoyed reading mysteries, and being a long-time dollhouse miniatures collector, it seemed natural for my book to focus on the search for a missing miniature painting. You can see some of my work at my website, http://cverstraete.com/.

3. Have you always wanted to write?

Answer: One of my favorite baby photos is of me with a newspaper and a pencil stuck behind my ear, kind of prophetic. I remember always wanting to write and began with newspaper writing in junior college.

4. What would be a typical day for you, as a day in the life of a writer?

Answer: I write pretty much every day so I can usually be found at my computer.

5. Where do you get your ideas for your stories?

Answer: I'm lucky to have a vivid imagination. Sometimes a news story or something I see will spark an idea. Other times, I will get an idea or know how to finish a story by having it unfold in an dream.

6. Are any of your characters based on real people?

Answer: I do picture certain persons as I write, but my characters are usually a composite of bits and pieces of different people. They're really figments of my imagination.

7. If you could be any one of your characters, which one would you be, and why?

Answer: Hopefully, I'd be the smart one. ha! It's bad enough making mistakes in real life without having to assume those of your fictional characters, too!

8. Do you do research for your novels? What was the most interesting person, place or thing you have researched?

Answer: It depends on what I am writing about. I do try to double-check facts to make sure the idea I had is right and my memory or idea of it isn't faulty. It is interesting to look up things you weren't sure of. I know I always learn something new!

9. Have you ever had writer's block? If yes, what have you done to overcome it?

Answer: There are times when I've been stuck or something is not coming out the way I want, but since I write every day, I've never really been blocked. With deadlines, you don't have time to be blocked. If something isn't coming out right, I simply move on to something else and work on a different story for awhile, then go back to it. If I have to get it done that day, then that is my motivation to finish.

10. Do you have any advice for the young writer just starting out?

Answer: Don't be afraid to write. Don't doubt yourself. You are usually your own worst enemy. If you have a talent, then don't let anyone, or anything, stand in your way of fulfilling your dreams.

11. And just for fun, if you could be a Transformer, which would you be? An Autobot (the good bots) or a Decepticon (the evil bots)? =D

Answer: I'd definitely be a good bot. There is enough evil in the world!

Thank you so much, Christine!

DOWNLOAD AND ENJOY YOUR COPY OF THE WITCH TREE AT: Fictionwise

Stay tuned!
And check back each week for a new interview!

Thursday, August 9, 2007

WEEK TWO

Welcome to week two of the Echelon authors interviews.

This week's interviewee is T.C. Lo Tempio.

T.C. is the author of the wickedly scary horror novel, Ebony.
As one reviewer puts it:

"Ebony is a supernatural, mystery packed read that will keep you nail-biting your way to the end. A well written story with great character development, local and intense drama. Don't miss this one!"Shirley Johnson - Senior Reviewer of Midwest Book Review

I am very excited to welcome T.C. to my blog!

Check out our interview below:

Interview:

Tell us a bit about yourself, the genre you write, and about your latest project.

I was born in New York City, and have been writing in some form or another since I was about ten years old. My favorite genre to write in is horror, but I have also done manuscripts in quirky chick lit and romantic suspense. My latest project is a satire on soaps, entitled SOUTHERN DISH, currently being shopped to agents. Also a paranormal mystery, HIGH MOON, is under consideration. My latest published book, EBONY, was #2 in horror at Fictionwise for three weeks, and my next book, WITCH’S PAWN, will be released from Echelon in 2009.

Did you choose your present genre; or did the genre choose you?

A little of both, I think :-) As a kid, I loved Nancy Drew mysteries and horror movies. My favorite book was The Secret in the Old attic because of the skeleton on the cover.

What would be a typical day for you, as a day in the life of a writer?

Since I hold down a full time job, I usually write on the weekends. I set aside four hours on Saturday and Sunday to write.

Have you always wanted to write? – Yes.

Where do you get your ideas for your stories?

Sometimes it’s a word, or a phrase, or something I see – I got the inspiration for one book from the name on the side of a garbage truck.

Are any of your characters based on real people?

More than I’d care to admit. Yes.

If you could be any one of your characters, which one would you be and why?

I think I would be Chancey O’Neill from Southern Dish, just because she’s so outrageous and in your face.

Do you do research for your novels? What was the most interesting person, place or thing you have researched?

Yes. For example, for EBONY, I researched voodoo from top to bottom. And for Bound by Blood, I had to learn to read Tarot cards, which is by far the most interesting thing I’ve ever done. They fascinate me. And it’s amazing how much of that stuff actually comes true.

Have you ever had writer’s block? And what do you do to overcome it?

Oh, baby, yes. There are many days I sit and stare at the screen, or what I write is pure you know what. To overcome it, I usually take a break, play with my cats, and watch a movie.

Do you have any advice for the young writer just starting out?

Grow a thick skin. Rejection is a way of life. Don’t take it personally.

And just for fun, if you could be a Transformer, which would you be? An Autobot (the good bots) or a Decepticon (the evil bots)? =D

Decepticon – the bad girls have all the fun, dontcha know!!!!

Thank you so much Toni!

To get your copy of Ebony Click Here!

Stay tuned!

And check back each week for a new interview!